UNIVERZALNI KOTEL PELIKAN 50

Univerzalni kotel je predvsem namenjen za žganjekuho - pridobivanje destilatov iz sadja (kotel za žganjekuho). Je naprava oz. kotel za kuhanje domačega žganja, ki se od klasične razlikuje v inovativnem načinu utekočinjenja alkoholnih hlapov. Za hlajenje alkoholne pare ne potrebuje samostojnega hladilnika, tako da veliko privarčujemo že pri prostoru.

Dvojno dno posode, ki je iz nerjaveče pločevine pa preprečuje prižiganje in prijemanje.

Univerzalni kotel za žganjekuho lahko uporabljamo tudi za kuhanje raznih enolončnic, golaža, vlaganje ozimnice, kuhanje marmelad, nepogrešljiv pa je tudi pri kolinah za barjenje mesa, krvavic in raspuščanje masti.

Univerzalni kotel za žganjekuho je tudi odlična izbira za darilo (ob upokojitvi, rojstnem dnevu), uporabljajo ga na manjših ali večjih prireditvah, srečanjih, zabavah.

NOVOST!

Odslej v prodaji tudi Univerzalni kotel Pelikan za žganjekuho 25, 25,5-litrski, ki ima popolnoma enako funkcijo kot Pelikan 50, razlikuje se le v prostornini. Bodite izvirni in ga podarite za poslovno darilo!

Univerzalni kotel za žganjekuho

Prednosti kotla za žganjekuho Pelikan 50

  • majhna poraba vode kot hladilnega sredstva,
  • minimalna poraba plina,
  • preprost nadzor nad temperaturo,
  • enostavna uporaba,
  • zavzame malo prostora,
  • dvojno dno posode je iz nerjaveče pločevine in preprečuje prižiganje,
  • enostaven za transport,
  • enostavno vzdrževanje,
  • vsestranska uporabnost.
Univerzalni kotel za žganjekuho Pelikan

Opis in tehnični podatka kotla za žganjekuho

Kotel za žganjekuho Pelikan 50 je destilacijska naprava, sestavljena iz kotla, v katerem se pod vplivom toplote alkohol uparja, ter hladilne naprave, v kateri se alkoholni hlapi utekočinijo (kondenzirajo).

Kotel iz nerjaveče pločevine z dvojnim dnom je bistveni del celotne destilacijske naprave. Položen je v kotlenico iz nerjaveče pločevine. Na njeni sprednji strani je odprtina, ki je namenjena za prižiganje plinskega gorilnika, na zgornji strani pa so odprtine za zračenje.

Kondenzator ali hladilna naprava uporablja kot hladilno sredstvo vodo. Sestavljen je iz treh ravnih cevi po vsej dolžini hladilnika kot cev v cevi. Nameščen je pod nagibom. Iztočna cev je hlajena s pretočno vodo tako, da se uparjen destilat v njej ohladi in utekočini.

Navodila za uporabo kotla
Sestavni deli kotla za žganjekuho
Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kuhalnik voščin Kuhalnik voščin Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotli zupanc Kotli zupanc Kotli zupanc Kotli zupanc Kotli zupanc Kotli zupanc Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Kotel pelikan Vmesni segment

O KUHANJU ŽGANJA

O kuhanju žganja (povzeto po J. Pischl)

Preberi več
Žganjekuha

POGOSTA VPRAŠANJA

Najpogostejša vprašanja in odgovori.

Preberi več
Pogosta vprašanja